In de naam van... - Reisverslag uit La Tour-d'Aigues, Frankrijk van Pim Voerman - WaarBenJij.nu In de naam van... - Reisverslag uit La Tour-d'Aigues, Frankrijk van Pim Voerman - WaarBenJij.nu

In de naam van...

Door: jwz

Blijf op de hoogte en volg Pim

25 September 2012 | Frankrijk, La Tour-d'Aigues

In de naam van…

Hoi allemaal! :-D

Zaterdagochtend ben ik met Lou, Keilan en Naya naar het klimmen gegaan, hier ga ik me ook voor opgeven, dat kan ik elke avond doen als ik wil en is voor het kwartaal 33 euro.. Echt vet goedkoop dus… En ook leuk! En er werken daar ook allemaal super aardige mensen. Naya is trouwens 3 en die zat binnen 10 seconden boven op die muur! :P

Dit weekend ben ik ook met Marie, een docente van de school, met haar geloofsgemeenschap (ja ja jullie weten niet wat je ziet als ik terug kom, heb allemaal jezusbeelden bij me) naar Laureville geweest. Ik werd zaterdag om 14.30 opgehaald en toen zijn we richting een of ander buurthuis gegaan. Was leuk daar heb ik een beetje de mensen leren kennen en zo! Nou allemaal natuurlijk wel een beetje gelovig en zo maar het was totaal niet zo dat ze me probeerde te overtuigen, ze vroegen wel OF ik geloof maar dan was mijn antwoord kort en krachtig NOPE.. :P
Na de spelletjes zijn we naar de camping gegaan, ja ja we hebben gekampeerd, en ik heb echt NIET geslapen die nacht! Maar dat is niet erg!
De dag erna zijn we gaan opbreken en heb ik en mis bijgewoond, halleloeja! Nee was best interessant om te zien hoe ze dat deden, maar ik vind al die rituelen persoonlijk maar een beetje crap.. Maar als zij daar hoop uit putten, go your geng. Oh ik ben nu echt een neger want die mis was buiten en het was echt pokkewarm in de volle zon. Maa rop de mis na was het helemaal niet super religieus of zo, gewoon gezellig! :-D
Na de mis ben ik met Marie naar haar ouders huis gegaan, daar hebben we geluncht, foie gras met salade, schapenvlees en crème brûlée. Ben trouwens zo blij dat ik geen vega ben hier in Frankrijk, die lui eten veeeeel vlees. Maar de familie van Marie was echt LEUUUUK! Heel open mensen en ik ben uitgenodigd op de verjaardag van het zusje van Marie, Sophie, de 4e van november! :D In de vacances de Toussaint dus (een soort deluxe extra mega crispy herfstvakantie, want t is 2 weken whoeheeeoeeeee).

Maar best een triest verhaal, want Sophie heeft dus 3 weken geleden een soort hersenbloeding gehad of zoiets, en toen heeft ze 3 dagen in coma gelegen. En nu loopt ze moeilijk, praat moeizamer en kijkt soms scheel. Maar ze zijn super positief allemaal daar en Sophie heeft echt een gevoel voor humor waar je U tegen zegt! Maar ze praat dus heel langzaam en ik zei: Nou mij komt het wel goed uit, ik kan je super goed begrijpen! En als ze een glas water wil dan moet ze die zelf inschenken om te oefenen met haar linkerhand! Want die trilt een beetje, maar Marie maakt er dus de hele tijd grapjes over en dat waardeert Sophie wel dat ze niet als een of ander kastplantje er bij zit.
Toen ik wegging zei Maries moeder dat ik altijd mocht komen eten, koffiedrinken, kortom de deur staat altijd open! De mensen zijn zo aardig hier! Na de uitgebreide lunch die tot 16.30 duurde zijn we naar Aix-en-Provence gegaan om een vriendin van Marie te ontmoeten, die woont daar en we hebben daar koffie gedronken. Aix is een beetje te vergelijken met Utrecht denk ik, het is vrij groot er wonen 140 000 inwoners. De mensen hier vinden OF Aix leuk OF marseille maar de twee samen dat gaat niet.. maar goed, na de koffie heeft Marie mij weer afgezet bij Nadine en Olivier, heb ik daar even mn verhaal gedaan tijdens het eten en daarna ben ik gaan slapen want: J’étais crevé.. mooie uitspraak want je kunt bijvoorbeeld zeggen: een plant is dood, dan gebruiken ze het werkwoord crever (niet mourir alhoewel dat dichtbij mijn staat kwam xD), nou ik voelde me precies als een dooie plant..

Nu ben ik gister naar Cathérine, Jean-François, Loïc en Céline gegaan, de familie Blanchard. Ook echt heel erg leuke mensen, daar verblijf ik tot aanstaande woensdag de dag daarna komt een uitwisselingsstudent uit Duitsland daar voor één week voor een project van Sophies school. Als die weer weg is weet ik niet of ik nog terug mag komen.. maar ik hoop het wel want OMG DAT HUISSS (ik bedoel de mensen zijn ook heel aardig natuurlijk) mAAR DAT HUIS! :P HUGE! 2 badkamers, 4 slaapkamers, huge woonkamer, ZWEMBAD! Jaajaaaa!! :P Echt heel groot! Ik moet doen alsof ik thuis ben zeggen ze de heletijd, maar ja de eerste avond is altijd een beetje onwennig, ik weet namelijk niet waar alles ligt en zo.. En nee mam ik zal niet ECHT doen alsof ik thuis ben, ik zal geen sokken laten slingeren en zo……

Vanmorgen mocht ik de fiets van Cathérine lenen, echt een klote ding, 2 keer ging die stomme ketting er af. Dus stond ik daar te hannesen midden op straat en kwam ik een halfuur te laat op t werk -.-“ maar niemand die dat erg vind gelukkig XD ik heb het uitgelegd! :-P Nou het is al bijna 10h30 dus we gaan zo koffie drinkenn! :P
Ajuus!

Regent het daar in Nederland nogsteeds?
Hier niet meer gister wel een stortbui gehad, en wie liep er midden opstraat , je raadt het al. Idd!

GROETJES!

• 25 September 2012 - 11:08

Linda:

Hoi Pim,

Ik zou zo met je willen ruilen :-) wat klinkt het allemaal relaxed. Een super ervaring!! We willen graag meer horen!! Oh ja en laat even weten wanneer je Hem gevonden hebt.

Jacco, Linda en kids

• 25 September 2012 - 11:16

Pim Voerman:

Ik wil bij het volgend familiediner graag een moment stilte voor het eten..

• 25 September 2012 - 17:37

Tiemen:

Haha, ik zie het al helemaal voor me hoe je bij een mis zit met een hoofd van: vind ik niet interessant!
    Maar vet dat je kunt klimmen daar, daarna wel door naar de Alpen om echt berg te klimmen hè? (En Naya natuurlijk even verslaan.) Op lowlands kon je wel goed in een tent slapen toch? :P Sophie klinkt ook tof, echt leuke mensen daar volgens mij. en niceee woonplek! Foto!
    Lief dat je nog even aan je moeder denkt ^^ Ze zei al dat het wel even wennen wordt nu wij allemaal niet langs komen :p We skypen!

• 25 September 2012 - 22:10

Wat klinkt dat gaaf!
    Hoop voor jou ook dat je daar terug mag komen, maar 1 oktober zou je toch ook naar die andere school gaan voor een week?
    Ik kan me voorstellen dat je spijt hebt dat je 2 tassen mee hebt, nu je elke keer moet verkassen en geen buddy (moi) bij je hebt om te sjouwen.
    Ik begrijp dat je ons niet echt mist, wij jou wel!!!
    Maar ik ben blij dat je het daar leuk hebt.
    We skypen gauw, baal elke keer dat ik niet thuis ben als jij wel tijd hebt.
    Dikke kus Mama

• 26 September 2012 - 14:22

Corine:

Hé zie net pas dat je er ook foto's bij geplaatst hebt, en wat sta ik er weer florissant op! :P maar wat was het gezellig hè!
    die vliegers zijn ook goed gelukt.
    Wie zijn het verder die er op staan? en met wie mocht jij in zo'n krap tentje?
    Heel leuk om te lezen allemaal. kus mama

• 26 September 2012 - 14:22

Corine:

die vliegers zijn ook goed gelukt.
    Wie zijn het verder die er op staan? en met wie mocht jij in zo'n krap tentje?
    Heel leuk om te lezen allemaal. kus mama

• 26 September 2012 - 21:35

Oma Antje:

hoi pim wel leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven.
    wij gaan 6 okt. een boot tocht maken met het hele stel
    een hele boot voor ons zelf met gezelligheid hopen we en lekker eten.
    groet opa dick en oma antje.

• 26 September 2012 - 22:36

Georgette:

Hoi Pim! :D

Wat is dit ontzettend leuk om te lezen, ik lig af en toe in een deuk, haha! Wat heb je het goed getroffen, ik wil ook! ;) Leuke avonturen beleef je daar! Het lijkt me echt een super ervaring, of niet?! :D

Ik ben heel erg benieuwd wat je nog meer gaat beleven ;)

Groetjes, Georgette

• 27 September 2012 - 16:49

Je Grootouders:

Tjee, zie net hoe we op jouw geestige en gezellige verslag kunnen reageren. Deed dat al wel onder de skypepagina,maar dat werkt blijkbaar
    anders. Ja n ogmaals:oude mensen zadelen ze wel op met boel veul ballast!!! Maar door die ballast kunnen we je toch maar fijn volgen op je avonturen zo ver van huis. Lieverd,we kijken weer uit naar verdere verhalen,hopelijk komt er wat vastigheid voor je woongelegenheid,dat leven uit je weekendtas is ook maar niks. Groetjes tot de volgende keer.

• 29 September 2012 - 10:40

Ton En Constance:

Hoi Pim,
    Super dit reisverslag en je belevenissen.
    Leuk om je zo te volgen.
    Kijk je bij het klimmen uit voor lawines. Schijnen ze in Nepal nogal last van gehad te hebben.
    Dat huis met zwembad lijkt ons wel wat!!!! Je doet het toch niet voor minder!!!
    Heel veel plezier nog. Het klinkt allemaal als een super ervaring.

Groeten van Ton en Constance

• 04 November 2012 - 18:20

Ton En Constance:

Hoi Pim,
    Super dat je het zo naar je zin hebt en zij met jou.
    Gisteren door je moeder bijgepraat.
    We wensen jullie hele fijne dagen samen van de week.
    Heb je al een site seing lijst klaar?

groeten,
    Ton en Constance