Truc
Blijf op de hoogte en volg Pim
11 Oktober 2012 | Frankrijk, La Tour-d'Aigues
Als ik een woord niet ken: dan noem ik het truc (dit betekent ding). Est-ce que tu pourrais me donner ce truc? Ce quoi ce truc?
Best een slimme truc van mezelf vind ik zelluf!
Een leerling vertelt mij een blondjes-grap deze week, en ze zegt daar bij: ‘wij, in Frankrijk, maken altijd grappen over blonde mensen, dat ze dom zijn en zo” Mijn antwoord daarop was natuurlijk, oh maar dat doen we in Nederland ook. Ze schiet in de lach en zegt: “MAAR JULLIE ZIJN ALLEMAAL BLOND… JULLIE ZIJN DUS ECHT DOM!!”
En ik moet eerlijk zeggen.. ze heeft gelijk.. het deed even pijn, maar ja.. ik denk dat de klap voor velen van jullie ook zwaar zal zijn.. maar ik vind het persoonlijk, geheel mijn eigen mening natuurlijk, DE BLONDJESGRAP VAN DE BLONDJESGRAPPEN! Maar ja we moeten er maar niet te veel over nadenken als blondzijnden, anders krijgen we een minderwaardigheidscomplex..
Vanmiddag was ik aan het Skypen met Cas net mijn klaagverhaal aan het doen over dat ik zin had in stroopwafels.. want mijn voorraadje is al op -.-“ En toen het was een engel in de gedaante van Olivier.. maar die kwam dus aanpappen met: stroopwafels; kletskoppen; kokosmakronen.. dus ik vraag: HOE KOM JE DAAR NU WEER AAN?! Bleek dus dat het de oranje-hollandweken bij de Lidl zijn… nu staan hier 8 dozen ☺ Ja sorry ik heb ook mijn behoeftes.
Ik heb dus heel Amerikaans gedaan, ik heb twee SUPER LEKKERE dingen samengevoegd en dat kan dus goed uitpakken, of slecht.. en ik heb dus Creme de macarons (marrons), had ik daar al over verteld? (naja google maar) DAS ECHT T LEKKERSTE WAT ER BESTAAT NAMELIJK! Op stroopwafels na.. en hagelslag. NAJA HET IS HEEL LEKKER IIG! Maar goed smeer dat op een stroopwafel.. en je weet niet wat je gaat beleven! In de yoghurt is het ook heel lekker trouwens, en op brood en gewoon los zonder andere shit..
In de quatrième CAPA vroegen ze hoe het toch kon dat Mme Mouelle (Nadine) en M. Gineste (Olivier) dezelfde kinderen hebben. Mijn antwoord: “Ga naar Madame Jouffrit, docente Biologie.” Een leerling, met een iets minder geestelijke uitdaging dan de rest: ZIJN ZE SOMS GETROUWD?! Ik weet dat het niet heel aardig is maar ja..(ze zijn ook heus niet allemaal dom hoor, maar in de quatrième CAP zijn ze gewoon euhm, hoe zeg ik dat beleefd?… minder capabel.. en hun hele attitude speelt ook wel mee hoor ze vervelen elkaar soms zo.. en mij..).
Morgen ga ik met Cathy, docente Frans, een communicatie les geven over non-verbaal communiceren. Ik heb een paar opdrachten bedacht (en ook gestolen van mijn eigen school). En die gaan we dus uitvoeren morgen. Heel leuk mogen ze lekker een beetje toneelspelen, het is een vrij gesloten groep met volwassenen dus dat wordt leuk! :-P We gaan het hebben over oogcontact, presenteren, hoge- en lage status, ademen en stemgebruik. Cathy kan er zelf ook nog wel wat van leren, want GODALLEMACHTIG wat praat dat mens snel! Als zij een verhaal vertelt is het zeg maar alsof zij een woord van ongeveer 10 minuten heeft uitgesproken.. SPATIES? UITSPREKEN? Neuhh daar doen we hier niet aan.! (La vraie marseillaise). Maar ik begin al aardig behendig te worden in het onderscheiden van haar woorden. Olivier zei me dat hij ook moeite had met haar te begrijpen vanwege haar accent..
ER IS HIER TROUWENS IEMAND…. Die mijn internetkoortje steelt (geen idee wie, heb natuurlijk wel mijn vermoedens).. Nu heb ik hem vast getapet aan mijn bureau. (het draadje dan hè). Als ie morgen weer weg is.. Ga ik vallen plaatsen..
Niet een heel lang verhaaltje deze keer, maar ja, ik krijg zoveel vraag naar meer, dus tjah laat ik dan dan maar doen he.. mijn fans zijn alles voor me, ben net frans bauer.. Graag gedaan, altijd toch, met plezier!
We bellen!!!
11 Oktober 2012 - 10:48
Annemiek:
He Bauertje kun je daar dan wel nr13 bij de chinees bestellen? Voel je je tenminste nog een beetje thuis. Pijnlijk te weten dat wij hier echt domme blondjes zijn. Hebben ze daar in Frankrijk straks net zoveel hollander moppen als wij belgenmoppen hebben. En bedankt Pim je doet echt je best nederland goed op de kaart te zetten! ;-)
11 Oktober 2012 - 10:48
Annemiek:
11 Oktober 2012 - 11:19
Madeleine:
Hé Pim, ken je die van dat blondje dat naar Frankrijk ging? Hij smeerde creme de macarons (macarons zijn kleine, luchtige koekjes die gemaakt worden van amandelpoeder, suiker en eiwitten. Deze zoete hapjes zien er uit als prachtige cadeautjes en zijn in allerlei smaken verkrijgbaar. Volgens de Libelle zijn Macarons de nieuwe cupcakes <- dat is pas echt goed nieuws! (met dank aan Google) op een stroopwafel, haalde het door de yoghurt en dat 8 dozen lang? @#$%^&*2™‡ wat klinkt dat lekker!
Leuk dat je weer een stukje geschreven hebt!!! Heel veel plezier met je 8 dozen en alles wat je daar verder doet (?) en succes morgen met je les communicatie. Dikke kus van ons allemaal! -
11 Oktober 2012 - 12:41
Pim Voerman:
hahah Ken je die van dat blondje en de Nederlandse spellingscontrole van Word? Het is eigenlijk crème de marrons namelijk! :P Maar macarons zijn ook heel lekker! :P -
11 Oktober 2012 - 16:42
Madeleine:
Aaaha! En ik maar proberen om twee koekjes op elkaar te smeren..duhu..? (macarons zijn inderdaad heel lekker! de crème de m. gaan we een keer op vakantie proberen, ben nu wel héél benieuwd :-) Groetjes weer! -
11 Oktober 2012 - 22:00
Caspar:
Volgens mij heb jij de verkeerde studie gekozen! Wilde je niet liever auteur worden? Wat kan jij lullen over allerlei soorten koeken. Heb net een pak café noir achter m'n kiezen-:).
Wilde in de Franse stemming komen. Groet. Cas -
13 Oktober 2012 - 16:34
Aaf:
Creme de marron is toch gewoon kastanje puree? Dat kun je overal op smeren.zeker de gezoete versie. Toch niet zo dom voor een blondje, Toch? -
13 Oktober 2012 - 17:50
Pim Voerman:
GEWOON KASTANJE PUREE?! Kastagne puree, maar niet gewoon! het is nml heeeuul lekker! -
14 Oktober 2012 - 11:46
Corine:
Beetje late reactie van mij, maar had je al een paar keer op skype gesproken, dat is toch wel erg gaaf en praten gaat bij mij toch sneller dan typen.
Je hebt de gemoederen hier in Nederland wel los gemaakt hè!
Iedereen is koekjes op koekjes aan het smeren.
Die grap van die blondjes heb ik al aan verschillende mensen verteld en iedereen komt inderdaad tot de conclusie dat we toch niet zo slim zijn hier in Nederland.
Ben benieuwd of ze die moppen ook in de Scandinavische landen kennen.
Kijk uit naar je volgende blog, je ziet dat er veel animo voor is, erg leuk om te lezen en je hebt op het moment op school toch geen R... te doen nu ze in IJsland zitten.
dikke kus. tot gauw Mama -
15 Oktober 2012 - 15:50
Je Grootjes:
Nou eindelijk wordt er van hieruit een trucendoos opengetrokken,alleen zonder jouw nu al alom geprezen lekkernij!! Het lijkt ons een griezelige aangelegenheid op je boterham?? Maar de Brabander zegt:ieder zijn meug en hij vrat een paardenvijg.... Ook dat lijkt me niet alles.
Overmorgen weer een jaar ouder,we zijn dan out of order,zoals gewoonlijk,dus mocht je willen skypen,dat zal niet lukken,jammer,jammer,want we verlangen best onze bijna zeer bekende buitenlandreporter weer eens te mogen aanschouwen!! Knap hoor Pim iedere week weer een column in elkaar te flansen,je hebt tallent,zoals reeds eerder door een schrijver gezegd,ga s.v.p.zo door,we kijken er steeds weer naar :uit.
Gisteren naar a.dam geweest onze laatste vrijreizen van deze maand opgemaakt.Daar naar de kerk geweest,waar altijd een bijzondere oecomenische dienst gehouden wordt met goed koor.Daarna koffie met wat te eten en toen naar het nieuw geopende stedelijk museum.Nou Pim daar aangekomen: een RIJ,niet leuk meer,dus wij rechtsomkeer en ons verder geamuseerd met minder wachtenden voor ons.
Dit was voor vandaag wel weer genoeg vind je niet?
Mijn trucendoos sluit nu .Houd je taai en veel lieve groeten.
Je Grootjes -
27 Oktober 2012 - 18:19
Aaf:
Zag op het nieuws dat het on Toulon echt slecht weer geweest is. Hadden jullie ook zulke natte voeten?