La FAC et Sinterklaas
Door: Youknowwho
Blijf op de hoogte en volg Pim
06 December 2012 | Frankrijk, La Tour-d'Aigues
Met Véronique Dangel ben ik afgelopen donderdag naar de Universiteit van Aix-en-Provence geweest. Ik heb daar een les gegeven over het nut van talen, uitwisselingen in Europa en het steeds meer worden van een eenheid van Europa. Dit was echt heel erg leuk om te doen. Véro haalde mij om 15h00 op bij de MFR en vanaf dat moment spraken we alleen Engels, dat vond ik wel fijn, dan kon ik er in ieder geval een beetje inkomen.. dat geswitch tussen die talen.. ik word er helemaal niet goed van..
Maar goed eenmaal aangekomen in Aix hebben we een kleine tour gedaan in de Université. LELIJK GEBOUW, niet te gleuven!
Maar eenmaal begonnen met praten ging het best lekker, aan het einde hadden de studenten nog de gelegenheid om vragen te stellen en ze zullen een toets krijgen over wat ik heb verteld. Aan het einde (laatste half uur) hebben ze allemaal vragen in het Engels gesteld en ik heb ze beantwoord, dit was heel leuk en Véronique was erg tevreden. Ze vroeg mij of ik volgende week zou willen terugkomen, maar dan een interactief college zou willen geven met de studenten. Dan krijgen ze de gelegenheid om dingen te vragen aan mij en over Nederland te spreken.
Ik was aan het begin van mijn presentatie wel een beetje zenuwachtig ik bedoel het waren toch 70 mensen waar je dan in eens voor staat en dan denk je toch wel gauw: oh god kan ik dit wel? Maar het is echt super goed verlopen, ik bedoel anders zou ze me niet vragen om nog een keer terug te komen denk ik.
Wel gek om les te geven aan lui die ouder zijn dan jij zelf.
Verder heb ik de lesmethode Engels die ik heb ontwikkeld voor de MFR af, ziet er heel leuk uit, ik heb een exemplaar dat ik mee zal nemen naar Nederland!
Gisteravond laat kwam ik thuis. Deed de deur open. Deed de deur ook weer dicht, want godallemachtig het is hier koud (’s avonds). En bots tegen zelf gefabriceerde Sinterklaas decoratie op.
Bleek dus dat Cathérine, Jean-François, Loïc et Céline allemaal dingen hadden klaargezet, het hele huis was versierd. En ze hadden allemaal cadeautjes!
Om mij toch nog een beetje Sinterklaas te laten vieren! :-P
Ok wat ik heb gekregen: des calissons, specialiteit uit Aix-en-Provence, nog niet geproefd maar het lijkt me lekker. Een kaartspel, twee boekjes die ik kan gebruiken in mijn lessen in Nederland een pennendoos van HARRYPOTTER JAWELLL!! Hahaha het waren ook een paar grappen eigenlijk, omdat we het hebben gehad over harry potter en ik een, grote grote grote fan ben! :P :D
We hebben een super avond gehad!
06 December 2012 - 17:19
Leontine:
Zeg even een opmerking: jij hebt niet het recht om te zeuren over hoe koud het bij jou daar in zuid-frankrijk (!) wel niet is. Het is hier verdomme -10.
Maar dat ter zijde.
Super tof dat je les op de uni zo goed ging.
Wat wilde ze allemaal van je weten?
en wat lief dat ze helemaal speciaal voor jou sinterklaas wilde vieren.
Had jij ook wel pakjes voor iedereen?
X -
06 December 2012 - 18:03
Corine:
Wat super gaaf dat ze dat gedaan hebben, sinterklaas vieren.
Zeg maar tegen ze dat er nog een lading pepernoten onderweg is.
Gelukkig dat jij voor hen voor kerst cadeaux hebt.
Waren de chocolade letters heel overgekomen?
Het wordt nu echt aftellen voor je, en zet je schrap het sneeuwt hier en het blijft nog liggen ook.
Morgen wordt er 20 cm verwacht en ik zou nog wel judith op halen uit noordwijkerhout.
Na Ja maar kijken hoe dat moet, anders moet ze met de trein, als die tenminste rijden, want je kent prorail.
Poepie, tot gauw en geniet nog ff van het warme weer daar.
Wij willen je niet horen klagen.
Dikke kus mama -
06 December 2012 - 19:53
Ruud En Els:
hoi Pim
laat ze maar lullen hoor,als jij het koud hebt dan is dat zo.
dat wij hier een super koude nacht ingaan met 20cm sneeuw ,de bussen niet rijden,de ns alleen maar bevroren wissels hebben we de zwervers van de straat moeten halen ,warme cocolade melk moeten uit delen aan de mensen op straat ,dekens door het rode kruis aan automobilisten worden uitgerijkt die ingesneewd zitten en ik weet wat al niet meer ,siberische toestanden als je toch naar buiten gaat je meteen een standbeeld wordt, maar dat geeft niets hoor Pim als jij het koud hebt dan is dat zo
en dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken over wat er allemaal met de mensen die 1500km ver weg zijn gebeurd.
06 December 2012 - 20:09
Ruud En Els:
PS
we hopen dat de berichtjes aankomen want door de hevige sneeuw zou het zo kunnen zijn dat de internetkabels breken
maar maak je geen zorgen je hoeft niet eerder terug te komen, we redden ons wel
groetjes -
07 December 2012 - 12:18
Caspar:
Je gaat haast denken dat Ruud en Els overdrijven! Ik kan bevestigen dat het nog veel erger is.
Moest net plassen wat denk je........... Precies alles bevroren!
We missen je! De verjaardagen, bezoekjes etc. zijn niet meer hetzelfde.
Je blijft toch niet langer hé.
Groet, Cas -
07 December 2012 - 23:12
Pim Voerman:
Nee dat kan ik mijn favoriete oom toch niet aaan doenn!! zo ben ik niet weetje! XD ik kom wel gewoon terug! -
08 December 2012 - 10:49
Tiemen:
Haha, geweldig wat een lijst reacties over het weer, lekker Nederlands weer (het weer. "This is the againman" :p) Ik ga zo maar eens een mooie winterwandeling maken, want er ligt inderdaad een pak sneeuw, maar daar kun je ook heel erg van genieten ^^ sneeuwbalgevecht! We hadden zelfs een witte pakjesavond in Amsterdam! Super vet dat ze voor jou ook allemaal cadeautjes hadden gekocht, of ik bedoel dat Sinterklaas zelfs helemaal voor jou naar Frankrijk is gekomen ;)
Succes met je universitaire lessen, moeten we al professor Pim zeggen?
Adios -
08 December 2012 - 16:26
Corine:
Zeg je hebt toch eindelijk wel foto's gemaakt hè!?!?
Ook van die sinterklaas versieringen?
Nog 2 weken!!! xxx